Din leverantör av internetbutik

Vi hjälper företag i alla branscher att sälja sina varor eller tjänster on-line. Konsolvia är specialiserat på e-handel och verksamheten består huvudsakligen i att designa och underhålla internetbutiker till små och medelstora företag.

Till våra internetbutiker avsätter vi stort utrymme och mycket hög prestanda i vår egen serverpark. Vi vet vad som krävs för att lyckas med e-handel och vi är ivriga att lyfta fram en internetbutik åt just ert företag.

Företaget
Konsolvia grundades år 1998 av Magnus Arnevall, då under namnet Knightec Systems HB. I början av år 2003 bytte bolaget namn till Konsolvia HB och 2006 ombildades Konsolvia till aktiebolag. Företaget har sedan starten målinriktat utvecklats till ett kompetent och stabilt IT-företag. 2002 fokuserades verksamheten mot e-handel och Konsolvia har sedan dess levererat internetbutiker till företagskunder.

Våra kunder är betydelsefulla, samtidigt som vi har en personlig och anpassad kundkontakt. Vi värdesätter ett nära och långsiktigt samarbete med våra kunder eftersom vi vet att er försäljning on-line går bättre då. En stor fördel med vår e-handelsplattform är att en internetbutik från Konsolvia är extremt lätt för våra kunder att använda, så tekniskt engagemang från våra kunder är oviktigt, men bra konceptuella idéer från våra kunder om hur man på bästa sätt vill sälja sina varor on-line leder till vidareutveckling av vår e-handelslösning. Det är också så som Konsolvias e-handelsplattform ständigt förbättras, till både gamla och nya kunders fördel.

Kärnvärden
Konsolvia startades utifrån vissa värderingar och ambitioner. Under åren som gått har de genomsyrat företaget och all vår verksamhet, något som vi är övertygade om har gjort Konsolvia till vad det är idag. Med tiden har våra erfarenheter renodlat våra ambitioner, vilka kan sammanfattas i tre distinkta kärnvärden.
         Stabilitet ger säkerhet. Stabilitet i företaget uppnår vi genom att säkerställa kompetens för samtliga våra uppdrag och genom att fullfölja varje projekt från början till slut. Både vi själva och våra kunder kan känna trygghet i att Konsolvia kommer att finnas kvar som en pålitlig partner.
         Personlig kontakt med våra kunder skapar ett långsiktigt förtroende. Det är nödvändigt både för oss och de företag som anlitar oss. Genom en nära kommunikation blir det lättare att vara lyhörd till kundens önskemål, samt att främja ett framtida samarbete.
         Utveckling, framåtanda och expansion är något vi strävar mot. I den strävan är det dock essentiellt att inte gå fartblind mot orealistiska mål och visioner. Konsolvia är byggt att växa och vägen till att uppnå det målet är att växa i sin egen styrka - inte på bekostnad av vår stabilitet eller våra personliga kundkontakter.

e-handelslösning
Till de företag som vill ta ett steg mot att bättre utnyttja IT och internet som en marknad, erbjuder vi en komplett e-handelslösning. Er internetbutik konfigurerar vi väl anpassad efter ert företags möjligheter och ambitioner, för att hitta en lösning som är precis rätt för er.

Företag som redan har en befintlig försäljning och invand logistik kan väldigt snabbt börja sälja via internetbutiken. En ordermottagare och administratör över produktsortimentet är allt som krävs.

Vår lösning består av två delar: Själva internetbutiken som besökare handlar era varor från samt ett webbaserat verktyg där ni administrerar ert varusortiment och annan information. Administrationsverktyget är extremt intuitivt och lättanvänt och kan användas av person utan tekniskt kunnande för att ändra all information på internetbutiken. Administrationsverktyget är webbaserat och kan nås via godtycklig browser.

Konsolvias egen serverpark är en säker miljö där er internetbutik lagras. Alla servrar i parken använder moderna och säkra Linux-operativsystem. Konsolvia är inget allmänt webhotell och vi erbjuder enbart utrymme och bandbredd i vår serverpark till våra e-handelskunder. På så sätt blir prestandan och säkerheten hög.

Över 10 års erfarenhet av design av websidor och internetbutiker gör Konsolvia väl lämpat att designa er webbutik. Viktigt att komma ihåg är att en internetbutik inte är en poster eller ett reklamutskick - det är mycket funktionalitet som skall samverka med designen. Användarvänlighet och tilltalande design måste kunna samspela för en bra besökarupplevelse. Skulle ni dock som kund föredra att göra designen av internetbutiken själva, eller att t.ex. anlita en reklambyrå för designen, så är det fullt möjligt. Den grafiska designen ligger som en yta ovanpå vår e-handelsplattform och kan ändras och bytas ut efter era önskemål.

Tekniken bakom e-handelsplattformen är avancerad samtidigt som den är väldigt lättanvänd för våra kunder. En internetbutik är ofta affärskritisk och det är därför viktigt att från början bygga en stabil plattform som fungerar. Konsolvias strategi är att använda rätt verktyg till rätt tillämpningsområde. Till stora delar är vår e-handelsplattform baserad på SQL-databaser och PHP, men vissa delar som är processorkritiska, såsom bildskalningsfunktioner, är skrivna i C++.

Behållningen av en internetbutik till just era produkter kan bli mycket god. Vår Prismodell internetbutik är ett väldigt prisvärt och kraftfullt företagspaket med goda avkastningsmöjligheter.

Är Ni intresserad av att veta mer om en internetbutik från Konsolvia eller vill komma i kontakt med oss, så finns det ytterligare information tillgänglig på vår hemsida www.konsolvia.se.


Konsolvia AB · Indigogatan 12 · 421 65 Västra Frölunda
www.konsolvia.se